top of page

Tolhuisstraat 10-12

De Tol, het gebied dat begrensd wordt door de Tolhuisstraat, Weerstraat, Borchgang en Westluidensestraat, is jarenlang een gebied geweest dat de oorlogsschade nauwelijks te boven was gekomen. De verbetering van De Tol werd een paar jaar terug dan ook één van de belangrijkste pijlers van de binnenstadsvernieuwing. In 2000 ontvangt Van Herwijnen Vastgoed B.V. de Binnenstadsprijs* voor het project Tolhuisstraat 10-12, waarbij onder meer drie woningen zijn gerealiseerd. Het doel van de gemeente was het zoeken naar een compromis tussen enerzijds het bestaande behouden, en anderzijds nieuwbouw.

Kwaliteitsverbetering

Met deze gedachte in het achterhoofd, ging Van Herwijnen B.V. aan de slag met de panden aan de Tolhuisstraat 10-12, en dit bleef niet onopgemerkt. Het gemeentebestuur van Tiel roemde tijdens de uitreiking van de Binnenstadsprijs het project van Van Herwijnen B.V. onder meer om de unieke vormgeving en de originaliteit. Bovendien onderstreepte zij dat de restauratie van de woningen van grote betekenis was voor de beoogde kwaliteitsverbetering van de binnenstad.

 

(*De Binnenstadsprijs wordt jaarlijks uitgereikt en is een beloning voor initiatieven die bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van de binnenstad.)

bottom of page